Thursday, 19 July 2012

PRU-13 Adalah Satu Jihad Dalam Umno

PASIR PUTEH - Umno menganggap Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) merupakan satu jihad kerana kerajaan Barisan Nasional serius memperjuangkan agama yang wajib dikekalkan.

Ketua Umno Bahagian Pasir Puteh, Zawawi Othman berkata, Pas dalam Pakatan Rakyat (PR) seperti kehilangan hala tuju kerana dihimpit pandangan berbeza daripada PKR dan DAP.

“Kita lihat bagaimana Pas melaungkan slogan kebajikan mentadbir Kelantan dengan meminta derma rakyat untuk membina lebuh raya sedangkan kerajaan sepatutnya berperanan sebagai bapa yang memberikan wang kepada anak-anak,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Majlis Perasmian Mesyuarat Agung Perwakilan Pergerakan Puteri Umno Bahagian Pasir Puteh Kali Ke-10 yang disempurnakan Naib Ketua Puteri Umno Malaysia, Shahanim Mohd Yusof.

Turut hadir ialah Ketua Puteri Umno Pasir Puteh, Zurina Ripin, Ketua Puteri Umno Kelantan, Maznah Yaacob dan pimpinan Umno Bahagian.

Zawawi berkata, sayap parti, Puteri Umno perlu mempersiapkan diri dengan ilmu untuk menghadapi serangan daripada Pas atau PR.

Sementara itu, Shahanim dalam ucapan perasmiannya berkata, Puteri Umno perlu menggunakan konsep 6S sebagai persediaan berdepan parti lawan dalam PRU13.

Katanya, 6S yang dimaksudkan ialah setia parti, semangat, syukur nikmat, satu pengundi satu undi, satu padu dan sukarela yang dilihat perlu untuk menghadapi cabaran PR.

“Kita mesti setia kepada parti, jangan mudah mengalah apabila calon yang diharapkan tidak terpilih, pilih sesiapa sahaja yang dipilih Perdana Menteri.

“Semangat untuk berkempen bagi menarik orang ramai mengundi BN juga penting selain syukur nikmat kerana kerajaan begitu banyak membantu rakyat,” katanya.

No comments:

Post a Comment