Friday, 7 September 2012

Selangor dan Kelantan Mempunyai Matlamat Yang Sama - Noh Omar

KOTA BHARU - Umno Selangor dan Kelantan mempunyai matlamat yang sama iaitu merampas kedua-dua negeri itu dari tangan pembangkang pada pilihan raya umum ke-13 nanti, sungguhpun pendekatan yang digunakan untuk tujuan itu berbeza.

Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor, Datuk Seri Noh Omar berkata ini kerana tidak seperti Kelantan yang sebahagian besar pengundinya Melayu, Umno dan Barisan Nasional (BN) Selangor pada masa yang sama tetap memberikan perhatian kepada bangsa lain.

"Di Kelantan ramai pengundinya Melayu tidak seperti Selangor yang kita pada masa yang sama memberikan tumpuan kepada pengundi berbangsa lain pada pilihan raya ini. "Selain itu yang berbeza di Kelantan, pemerintahan PAS sudah lama tetapi di Selangor pembangkang masih baru tetapi (Umno) bermatlamat sama untuk melihat B Nmenang," katanya kepada pemberita selepas merasmikan persidangan perwakilan Umno Bahagian Kubang Kerian di sini, Jumaat.

Noh yang juga Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani itu berkata rakyat Selangor perlu melihat sandiwara pembangkang terutama untuk melaksanakan janji dalam manifesto pilihan raya. "Kenyataan kerajaan Selangor yang awal-awal lagi memaklumkan bahawa tidak semestinya mereka perlu menunaikan janji dalam manifesto pilihan raya, sudah cukup untuk rakyat melihat bagaimana mereka sebenarnya bersandiwara," katanya.

Sementara itu, Noh meminta semua anggota Umno supaya tidak perlu memikirkan bila tarikh pilihan raya umum akan diumumkan tetapi yang penting sama ada mereka sudah bersiap sedia.

Beliau berkata anggota Umno perlu bersiap sedia dan menganggap seperti esok adalah pilihan raya kerana dengan keadaan itu, semua anggota parti dilihat sudah bersedia sepenuhnya.

"Jangan fikir teka teki bila pilihan raya umum nak diadakan. Kita anggap sahaja esok adalah pilihan raya kerana ini tanda kita sudah bersedia sepenuhnya," katanya.

Noh berkata apa yang berlaku, rakyat sudah membuat pilihan yang bijak dan melihat siapa sebenarnya yang boleh digantungkan harapan untuk membela nasib mereka.

"Di Kelantan mereka kini gunakan hudud sebagai senjata PAS menjelang pilihan raya. Ini cara mereka, kononnya merekalah pejuang Islam sedangkan kita tahu apa muslihat sebenarnya," katanya. - Bernama.

No comments:

Post a Comment