Wednesday, 1 May 2013

PRU13#'Cybertrooper' DAP Bergelar Red Bean Army Terima Gaji RM3k+++ SETIAP BULAN.....#BETTERNATIONSebelum ini telah didedahkan kewujudan kumpulan 'cybertrooper' DAP yang bergelar Red Bean Army dan difahamkan telah wujud sejak 2006-2008 lagi dengan anggaran kekuatan mereka antara lingkungan 2,000 hingga ke 3,000 orang.


Selepas pembangkang berjaya menawan Selangor, Pulau Pinang, dan Perak dalam Pilihan Raya Umum 2008, mereka mula mengeluarkan tender-tender projek kepada kroni-kroni mereka.


Modus operandi mereka itu kemudian dipanjangkan lagi dengan penerima projek berkenaan perlu membiayai program-program anjuran DAP, termasuklah membiayai kumpulan cybertroopers itu. Dengan cara ini mereka dapat menyembunyikan aktiviti rasuah mereka dan terlepas daripada dituduh korup.


Banyak projek-projek yang dilaksanakan oleh kerajaan pembangkang itu sebenarnya menjadi dana buat kumpulan ini bergerak dan membolehkan DAP mengupah individu-individu tertentu bagi menjalankan kegiatan keji mereka.


Tindakan sebegini sukar dikesan kerana hanya sebahagian kecil sahaja cybertrooper dibayar oleh pemimpin-pemimpin DAP sendiri. Mereka dibayar dengan suatu jumlah yang sangat lumayan. Anggaran sekitar RM3000 – RM8000.


Dengan tugas mengugut, mengancam dan menyerang laman web pro kerajaan Barisan Nasional (BN), setiap anggotanya mampu mencecah pendapatan sehingga RM3,000-RM8,000 sebulan. Antara onar yang berjaya dilakukan mereka apabila mengugut dua artis Taiwan yang akan mengadakan persembahan di Malaysia sehingga memaksa rancangan mereka untuk datang ke Malaysia dibatalkan.


Artis Korea popular, Psy, adalah antara mangsa ugutan dan ancaman mereka apabila menerima jemputan MCA untuk membuat persembahan di Pulau Pinang tidak berapa lama dahulu. Antara artis lain yang menerima nasib yang sama ialah artis Cina tempatan Leng Yen, Jackie Chan dan Dato Michelle Yeoh.


Malah tokoh Sami tersohor Buddha, Master Hsing Yun juga tidak terkecuali menjadi sasaran DAP apabila beliau membuat kenyataan memuji kepimpinan Dato Seri Najib. Mereka juga berjaya memanipulasi insiden di KFC I-City di mana pelanggan Cina dikasari oleh pekerja Melayu kerana berang dimaki hamun, telah dijadikan isu rasis dan tersebar di internet dalam masa 24 jam.


Ia kemudian dipetik dan disebar lagi oleh blog dan laman web sehingga menjadi satu isu besar, sehinggakan media asing turut menunjukkan Malaysia adalah sebuah negara yang teruk dan tidak selamat. Modus operandi kumpulan ini juga adalah termasuk menyerang dan memalukan mana-mana individu atau kumpulan yang dilihat cenderung alam maya menyokong Barisan Nasional. Lebih dahsyat, bagi mencapai objektif mereka, DAP sanggup pergi lebih jauh sehingga ke tahap mengugut dan mengancam.


Bukan hanya orang politik dan rakyat biasa yang menjadi sasaran, tetapi juga para artis dan selebriti yang secara terbuka menyokong kerajaan Barisan Nasional turut menjadi mangsa.Berikut adalah SEBAHAGIAN senarai account Facebook untuk tatapan semua.

Ruby Birdie (Dieforjustin)
http://www.facebook.com/rubylovepighead
怨君凉介 (爱吐槽)
http://www.facebook.com/love.u.944
Chew Jacky (Dhamapriya)
http://www.facebook.com/chew.jacky.3
Patrick CK Goh (政錁)
http://www.facebook.com/patrickgck
Jeffrey Lim (林楨凇)
http://www.facebook.com/jlcs930
Mediacorp Ci Cong (Ong Ci Cong)
http://www.facebook.com/mediacong
Chew Jacky (Dhamapriya)
http://www.facebook.com/chew.jacky.3
Jiunn Ye Wang (駿業)
http://www.facebook.com/JiunnYe
Patrick Chong (Chin Siong)
http://www.facebook.com/cyberprinx
Sawadee Marco Chong Ee Han
https://www.facebook.com/eehan.chong
玄武 (金碧辉煌)
https://www.facebook.com/tmk3821
http://www.facebook.com/angeline.su.50
https://www.facebook.com/tony.bigtree
http://www.facebook.com/eva.teh.5
https://www.facebook.com/Jasminephantagrow
https://www.facebook.com/kokchuan.wong.5
https://www.facebook.com/tanthiamguan
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000490089582
https://www.facebook.com/matou.diew
https://www.facebook.com/nykkwan
https://www.facebook.com/kenny.tung.395
https://www.facebook.com/tmk3821
https://www.facebook.com/billywai.tongseng
https://www.facebook.com/anthony.yeoh.94
http://www.facebook.com/marlee.85
https://www.facebook.com/ben.s.chin
https://www.facebook.com/tengkit.ng
https://www.facebook.com/agnes.cheah.79
https://www.facebook.com/KenJiK89
https://www.facebook.com/iron.cockerel
https://www.facebook.com/loving.peace.142
https://www.facebook.com/funkymonkey.babys.3
http://www.facebook.com/lefroid24
http://www.facebook.com/fleo.tan?ref=ts&fref=ts
https://www.facebook.com/hc.goh.14 Sea Hunter
https://www.facebook.com/menghuat.tan.52


No comments:

Post a Comment