Monday, 5 August 2013

Inikah Penyonglap Wang Peruntukkan Jentera Siber BN Kelantan ?

Entri kali ini adalah sambungan dari entri yang lepas KLIK SINI . Nampaknya Dot Dot Dot tersebut masih berdiam diri tanpa tampil untuk memberi perjelasan tentang 'air kencing'nya. Tak pa. Kita tunggu dulu. Kita tengok virus 'kaki kencing' tu dipancut ke siapa pula. Jangan nanti dia terminum air kencing sendiri sudahlah. Haha.

Nampaknya Dot Dot Dot yang resah itu block saya pula di FB selepas block blogger Tentera Maya .Individu tersebut masih berdiam diri dan semakin takut untuk bersuara. Yang peliknya 'kroni-kroni'nya sahaja yang bersungguh-sungguh defend dia. Ada apa-apa ke ni? Macam dapat habuan jer defend dia. Opsss!

Memang pelik dan aneh apabila mendengar 'kaki kencing' didefend. Tetapi itulah kenyataannya. Orang ramai sudah sedar yang Dot Dot Dot ni 'kaki kencing', sebab tu semakin ramai orang jauhkan diri darinya. 'Kroni-kroni'nya saja yang tak sedar dan masih terminum air kencingnya.

Teringat semasa saya menjadi jentera maya BN/Umno Kelantan, kami hanya memikirkan masalah peruntukan lebih dari masalah kerja sebab tanpa peruntukan kerja takkan jadi. Betul tak? Saya yakin jentera maya negeri lain tidak mempunyai masalah sebegini. Masalah sebegini hanya di dalam jentera Kelantan sebab kami ada ketua yang 'kaki kencing'.

Saya terangkan serba sedikit tentang Dot Dot Dot ini dengan lebih jelas. Dot Dot Dot ini umpama sebagai seorang pengurus pasukan bola sepak dan kami sebagai playernya. Tugas pengurus adalah untuk mengurus dan mencari peruntukan untuk pasukan. Pengurus ini menjaja nama pasukan untuk meraih peruntukan. Apabila mendapat peruntukan, pengurus ini tidak 'declare' berapa peruntukan yang diterima dan tidak sampaikan peruntukan tersebut kepada player.

Itulah nasib kami sekarang. Kami yang berpenat lelah menaikkan nama kumpulan Kelate Cyber Warriors di Kelantan, tetapi kami tidak dapat apa yang sepatutnya kami dapat. Kalaulah orang seperti Dot Dot Dot masih lekat didalam jentera siber, amat malanglah nasib anak buahnya nanti. Orang seperti ini tidak patut ada dalam Umno sebab orang seperti inilah yang akan merosakkan nama baik Umno. Baca Selanjutnya di KakirayauKB

Seperti apa yang kami mahu tuntut ialah:

1. Penjelasan wang sebanyak RM30,000 yang telah dapat ketangan dia, tetapi tidak tahu kemana wang itu pergi.
2. Kemana pergi semua gadget-gadget yang dia telah beli menggunakan wang Perhubungan UMNO Negeri Kelantan.
3.Elaun yang dijanjikan Sejak selepas PRU-13, dia tidak pernah memberi respon kepada panggilan telefon atau SMS daripada pihak kami. Seminggu sebelum PRU, berlaku sedikit perbalahan di Whatsapp Group tentang hal ini, tetapi dia telah berjanji kepada Encik Yuseri Yusoff untuk memberikan sejumlah wang bernilai RM10,000 untuk membayar elaun kami.

Next entri saya akan pastikan semua bukti hitam putih akan didedahkan di blog saya. Seterusnya baca di Tentera Maya

No comments:

Post a Comment